Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Drop a Note not running Premium

Drop a Note not running Premium 06 Jul 2017 11:27 #479

  • Rob
  • Rob's Avatar
Meanwhile, the problem has been solved and as an extra, the option to allow posters that have no email address was added (Business Edition only).

Drop a Note not running Premium 15 Mar 2017 10:58 #463

  • Luigi Squizzato
  • Luigi Squizzato's Avatar
Thanks Rob for Your support,
ok, I'll wait for Your solutions.
regards
ciao
Luigi

Drop a Note not running Premium 14 Mar 2017 23:43 #462

  • Rob
  • Rob's Avatar
Dear Luigi, thank you again for your efforts and info.
I believe that I have identified the problem. In a WAMP localhost environment, the folder/file directory separators used are different form those used in an online website, namely '\' instead of '/'. This leads to a faulty root dir in the WAMP environment so that the required files cannot be found.
In an online (web) application this will not be a problem, EXCEPT that a similar problem occurs when you install the joomla website in a subdirectory, this I learned today. So if you test the module with Joomla! installed on http:/www.domain.tld/ then there will not be a problem, but if you install Joomla! in http:/www.domain.tld/joomla/ then there is again a problem with finding the required files. So my guess is that you have tested in a 'real' web environment using a sub folder for the Joomla! install.
Bottom line, I know where the problem is and I can fix it, which is the good news.
I will need a little bit of extra time and let you know when it is ready. I will probably send you the new install/update package to your email address. Regards and ciao!

Drop a Note not running Premium 14 Mar 2017 22:43 #461

  • Luigi Squizzato
  • Luigi Squizzato's Avatar
sorry for my late answer and thanks for your quick answer.
I have tested also in production environment (provider Aruba in Italy), unfortunally I have no access to server logs but I have a general error message.
It seems to be as the application gets an error path of includes/defines.php and includes/framework.php, giving the error in mod_drop_a_note/tmpl/form_new_unreg.php but also in help and private message, and seemsto be in all routines containing
require_once ( JPATH_BASE .DS.'includes'.DS.'defines.php' );
require_once ( JPATH_BASE .DS.'includes'.DS.'framework.php' );

I don't know if this is usefull for You.
if You need further info pls don't hesitate to tell me
thank You for Your attention
best regards
ciao
Luigi Squizzato

Drop a Note not running Premium 14 Mar 2017 17:58 #460

  • Rob
  • Rob's Avatar
I can confirm the error when using a local machine like XAMP, see attached screen dump.
We will now resolve this issue.
Attachments:
Last Edit: 14 Mar 2017 17:58 by Rob. Reason: typo

Drop a Note not running Premium 13 Mar 2017 19:27 #459

  • Rob
  • Rob's Avatar
Luigi Squizzato wrote:
Warning: require_once(includesdefines.php): failed to open stream: No such file or directory... Failed opening required '/includes/defines.php'
We are running:
Joomla! 3.6.5 Stable [ Noether ] 1-December-2016 22:46 GMT PHP 5.5.12 Mysql 5.6.17

Dear Luigi, thank you for your feedback. Your error messages had the directory separator '/' missing, which I have added in above quote.

FIRST: I have just tested the Drop-a-Note Premium module on a standard live J3.6.5 [ Noether ] install with PHP 5.6.29 and MySQLi 5.6.29. There was no error and no problem. I do not know how Joomla! 3.6.5 behaves on a local WAMP server install, but there may be a problem, because...

SECOND: the error notice says that file /includes/defines.php is missing ('No such file or directory'). This is a standard Joomla! file that apparently cannot be found. I think it is unlikely that the file is missing, because it is part of the standard Joomla! install. Please check this.

We always test our extensions on a 'real' development website, i.e. not on in a WAMP environment, because we have seen that websites sometimes behave differently on WAMP compared to the real website.
Nevertheless I will give this module a try on WAMP and report back later on this forum.

If more convenient for you, you may email us on webdesign(AT)innato.nl

Regards
Last Edit: 13 Mar 2017 21:58 by Rob.
  • Page:
  • 1
  • 2
Fight spam klick here